Rust in je slaapkamer nodig? Zo doe je het…

 

Kun je niet goed slapen? Ik geef je enkele tips om je interieur aan te passen zodat je een goeie nachtrust kunt ervaren. 

Lees meer…

 

Je hoort langs alle kanten dat je rust in je hoofd belangrijk is voor je maar hoe doe je dat eigenlijk? Er zijn verschillende manieren om rust in je hoofd te krijgen maar een belangrijke vind ik zelf wel de omgeving waar je in leeft.

Elke dag start je met een bepaald humeur, deze hangt vooral af van hoe goed je geslapen hebt. Om een goeie nachtrust te hebben kun je vanalles doen voor je gaat slapen bv. geen scherm het laatste uur voor het slapen gaan… algemeen gezegd geen prikkels voor je gaat slapen.

Wat de meeste mensen vaak vergeten is dat je omgeving waar je slaapt een grote invloed heeft op je rust ’s nachts.

Graag sta ik hier graag even bij stil door enkele tips met je te delen om van je rommelige & onrustige slaapkamer om te toveren tot een plek met een oase van rust.

Start eerst met alle spullen die niet thuis horen in een slaapkamer uit je kamer te halen. Bekijk of je ze nog nodig hebt of dat de spullen eigenlijk thuis horen op een andere plek in huis. Wil je bepaalde spullen toch behouden maar heb je er nog geen plek voor, geef de spullen dan een nieuwe plek.

Om je slaapkamer verder in te richten werk je het best met zachte tinten en rustige kleuren die gecombineerd kunnen worden met bv. het hoofdbord van je bed.

Om sfeer en privacy samen te combineren kun je werken met zowel transparante gordijnen met daarachter verduisterende rolgordijnen.  Zo is er overdag een zacht licht in de slaapkamer terwijl ’s nachts het helemaal donker is en de buren niet naar binnen kunnen kijken.

Doordat je op voorhand een bepaald kleurenschema hebt beslist zowel van de muren, de vloer en de raamdecoratie kun je snel zien welke kleuren wel en niet passen in je verhaal. Zo ontstaat er een eenheid in je slaapkamer. Deze eenheid zorgt voor rust.

Van zodra deze basis goed is ga je het makkelijker hebben om de rest erbij te vinden zoals een leuke lamp, mooi kastje of gezellige kussens, … het kan allemaal zolang je niet overdrijft.

Tot slot: Schud de lakens regelmatig eens op, laat ze verluchten uit het raam.

Leg regelmatig vers gewassen lakens op je bed, ik garandeer je dat dit je telkens een fijn gevoel geeft en je lekker slaapt die nacht. 

Gun jezelf die nachtrust dat je verdient! 💛

Wil je graag persoonlijk advies voor meer rust in je slaapkamer? Of advies voor een prettige sfeer in andere woonruimtes? Boek dan een afspraak bij je thuis met je persoonlijke huiscoach.

Groetjes Barbara

info@bdhomedesign.be

0479/72 00 11