Het uitkiezen van raamdecoratie is een hele uitdaging. Je moet met heel wat dingen rekening houden zoals het interieur, de kleur van je muur en het type raam. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden zoals verticale lamellen, horizontale jaloezieën, rolgordijnen of paneelgordijnen.

In dit artikel geef ik je graag 5 tips waardoor je gemakkelijker een beslissing neemt en je optimaal kan genieten van je raamdecoratie op maat.

1. Kies voor maatwerk

Maatwerk is maatwerk, toch? Helemaal niet!
Je hebt verschillende soorten zoals 100% maatwerk of standaardmaten die op maat worden gesneden. Bij veel interieurwinkels worden standaardmaten gebruikt. Zo worden horizontale of verticale jaloezieën vaak op maat gesneden. Dit kan problemen veroorzaken zoals zaagranden of een verkeerde afmeting waardoor de uitlijning van de koorden niet meer klopt. Daarnaast heb je veel minder opties. Ik raad je dus aan om 100% maatwerk te kiezen voor jouw raamdecoratie. Bij BD Home Design kan je alles op maat laten maken zodat jij een uniek gordijn in je woning hebt hangen. Ga voor de garantie op een mooi eindresultaat en kies voor
gordijnen op maat.

2. Bepaal een stijl

Iedereen heeft een eigen stijl en dat zie je ook vaak terugkomen in het interieur. Wanneer je kiest voor een landelijke of moderne stijl wil je dat je raamdecoratie hierbij past. Zo zijn houten lamellen bijvoorbeeld perfect voor een ruimte met veel planten. Kies je liever een trendy design met leuke kleuren? Ga dan voor vouwgordijnen in mooie pasteltinten.

3. Denk aan de functie van je raamdecoratie

Je moet je vooraf steeds afvragen waarvoor de raamdecoratie zal dienen en in welke ruimte het zal hangen. Wanneer je raamdecoratie op maat laat installeren in je slaapkamer, kies je best voor een verduisterende voering. Daarnaast wil je misschien wat meer privacy of een verminderde doorkijk. Hiervoor kan je kiezen voor een combinatie van Squid en overgordijnen. Bij BD Home Design heb je een ruim assortiment aan raamdecoratie voor elke ruimte.

4. Kijk naar het type raam

Het is een fabeltje dat elk type gordijn mooi past bij elk raam. Ieder raam is anders en heeft dus de juiste raambekleding nodig. Daarnaast heeft ieder type gordijn bepaalde eigenschappen, voor- en nadelen. Ik help je graag verder bij het uitkiezen van de juiste raamdecoratie voor jouw raam.

5. Ga voor een full service

Je kan tegenwoordig overal raamdecoratie kopen, maar niet elke winkel zal een full service aanbieden. Bij BD Home Design heb je maatwerk en persoonlijk interieuradvies. Daarnaast hebben we een eigen plaatsingsdienst waardoor we een betrouwbare en snelle service kunnen aanbieden. Ik ga graag samen met jou op zoek naar de perfecte raamdecoratie.

Weet je welke raamdecoratie je wil?

Contacteer me gerust op het nummer 0479/72 00 11 of via mail op info@bdhomedesign.be. Je kan ook steeds een adviesgesprek boeken.

Ik help je met veel plezier verder om jouw droominterieur te realiseren.