fbpx

Ontdek de schoonheid van natuurlijke raamdecoratie

Breng de natuur binnen met onze duurzame en stijlvolle opties.

Ontdek een wereld van tijdloze elegantie en duurzaamheid met onze collectie natuurlijke raamdecoratie. Bij BD home design geloven we dat jouw huis niet alleen een visueel aantrekkelijke plek moet zijn, maar ook een omgeving die bijdraagt aan jouw welzijn. Daarom bieden we een selectie van hoogwaardige producten die niet alleen je huis verfraaien, maar ook een positieve invloed hebben op je gezondheid en het milieu.

Onze natuurlijke raamdecoratie brengt de warmte van de natuur naar binnen met materialen zoals bamboe, linnen en hout, die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn maar ook gezondheidsvoordelen bieden. Ervaar de rustgevende en zuiverende eigenschappen van natuurlijke vezels en geniet van een interieur dat niet alleen mooi is, maar ook bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.

 

Onze collecties

Blader door onze collectie en ontdek hoe eenvoudige, maar verfijnde aanpassingen een vleugje natuurlijke schoonheid aan je leefruimte kunnen toevoegen, terwijl ze tegelijkertijd de luchtkwaliteit verbeteren en een positief effect hebben op je welzijn.

Of je nu kiest voor de verfijning van houten shutters, de luchtigheid van linnen gordijnen, of de veelzijdigheid van bamboe jaloezieën, bij BD home design vind je de perfecte oplossing voor jouw stijl en gezondheid.

De meeste gordijnen zijn gemaakt van synthetische stoffen zoals polyester (dat is gemaakt met aardolie) of andere niet-duurzame vezels zoals viscose en rayon (die zijn gemaakt van boompulp en in verband worden gebracht met de ontbossing van bedreigde en oerbossen).

Niet alleen zijn synthetische stoffen en kleurstoffen schadelijk voor het milieu, maar ook voor de menselijke gezondheid (we zijn tenslotte onderdeel van het milieu).

Voordelen van natuurlijke raamdecoratie

√ Duurzaamheid: Onze natuurlijke raamdecoratie is vervaardigd uit duurzame materialen, waardoor je niet alleen je huis verfraait, maar ook bijdraagt aan een groenere planeet.

Esthetiek: Breng de warmte van de natuur in je huis met onze stijlvolle en tijdloze ontwerpen.

Gezondheid: Ontdek de gezondheidsvoordelen van natuurlijke materialen die een positieve invloed hebben op de luchtkwaliteit in jouw huis.

Enkele natuurlijke materialen op een rij

1) Linnen

Het zachte materiaal geeft je interieur een bepaalde nonchalance en luchtigheid. Linnen wordt gemaakt uit vlas en zie je terug in tafelkleden, gordijnen, beddengoed en kussenhoezen. De kreuken zijn kenmerkend bij deze stof dus bespaar jezelf de moeite en strijk deze er niet uit.

2) Wol

Wol geeft je interieur een warme, knusse uitstraling. Van een leuk deken over je zetel of in je fauteuil.

3) Bamboe

Bamboe is een onderdeel van meer dan 1000 grassoorten. Het materiaal wordt op verschillende manieren bewerkt. Denk maar aan manden, stoelen of lampenkappen. Zelfs meubelen. Het is een duurzaam materiaal omdat het supersnel groeit. Bamboe geeft een natuurlijke maar ook een sfeervolle geheel in je interieur.

 

Hoe herken je duurzame gordijnen?

Ten eerste zoek je best naar biologische en low-impact natuurlijke vezels zoals biologisch katoen, linnen en hennep!

Wol & jutte zijn ook een onderdeel van deze natuurlijke materialen.

Maar ook kun je stoffen vinden van gerecycleerde plastiek. Deze soorten stoffen behoren meer tot het ecologische verhaal.

Ten tweede heb je het best aandacht voor plantaardige kleurstoffen, niet-giftige beitsen (wat de kleurstoffen op de stof zet) en vermijd giftige afwerkingen.

U kunt zien of een product is gemaakt met afwerkingen als de productbeschrijving iets zegt als “kreukvrij” of “vlekbestendig”.

Water- of vlekafstotende producten kunnen PFAS bevatten (ook wel “forever chemicaliën” genoemd omdat ze niet afbreken in het milieu of in je lichaam).

Een greep uit ons assortiment van natuurlijke materialen

Linnen gordijnen

Creeër een luchtige sfeer met onze linnen gordijnen, gemaakt van hoogwaardige en ademende natuurlijke vezels.

Geweven hout

Laat je omarmen door de natuurlijke pracht van geweven hout en breng een vleugje rustieke luxe in je huis.

Bamboe jaloezieën

Ervaar de elegantie van bamboe in onze jaloezieën, een perfecte combinatie van natuurlijke schoonheid en functionaliteit.

Jute stoffen

Voor rolgordijnen als gordijnen bieden jute stoffen een natuurlijke en stijlvolle uitstraling voor elk interieur. Deze grove textuur geeft een warme en gezellige sfeer.

Het verschil tussen Ecologische & Natuurlijke materialen

1. Natuurlijke materialen

Definitie: Natuurlijke materialen zijn afkomstig uit de natuur en worden niet synthetisch geproduceerd. Ze komen voort uit de natuurlijke bronnen van de aarde en ondergaan vaak minimale verwerking om hun oorspronkelijke vorm te behouden.

Voorbeelden: Hout, katoen, wol, linnen, bamboe, kurk en leer zijn voorbeelden van natuurlijke materialen. Deze worden gewonnen uit planten, bomen of dieren.

2. Ecologische materialen

Ecologische Materialen:

Definitie: Ecologische materialen zijn materialen die zijn geproduceerd met aandacht voor milieuvriendelijkheid. Dit kan betrekking hebben op het hele levenscyclusproces, inclusief het winnen van grondstoffen, de productie, het gebruik en het einde van de levensduur van het product.

Voorbeelden: Materialen die als ecologisch worden beschouwd, kunnen zowel natuurlijke als synthetische materialen omvatten, zolang ze op duurzame en milieuvriendelijke wijze worden geproduceerd. Voorbeelden zijn gerecycled glas, organisch katoen, gerecycled plastic, en materialen met een lage ecologische voetafdruk.

Belangrijkste Verschillen:

  • Alle ecologische materialen zijn natuurlijk, maar niet alle natuurlijke materialen zijn per definitie ecologisch. Bijvoorbeeld, het kappen van bomen voor hout kan een negatieve impact hebben op het milieu, terwijl bamboe, dat snel hernieuwbaar is, als ecologischer kan worden beschouwd.
  • Ecologische materialen omvatten vaak ook gerecyclede materialen of materialen die op een duurzame manier zijn geproduceerd, terwijl natuurlijke materialen puur verwijzen naar hun oorsprong uit de natuur.

In het kader van raamdecoratie zou natuurlijke raamdecoratie kunnen worden gemaakt van materialen zoals bamboe, linnen of hout, terwijl ecologische raamdecoratie ook materialen zou kunnen omvatten die op een milieuvriendelijke manier zijn geproduceerd, zoals gerecyclede stoffen of duurzaam geteeld hout.

Enkele voorbeelden van ecologische stoffen

Collectie ODE

De collectie van ODE focust zich op stoffen met een natuurlijk karakter. Ze houden rekening met de veranderende tijden en grijpen naar gerecycleerde en natuurlijke materialen.

Craft & nature collectie

Deze unieke collectie, vervaardigd uit materialen zoals papier, hout en jute, is precies jij nodig hebt om een vleugje natuurlijke schoonheid in huis te halen.

ECOLOVE-collectie

De garens voor deze collectie worden gerecycleerd uit gebruikte PET-flessen. Kortom, een stijlvolle collectie met een hart voor de planeet.

Ontvang onze nieuwsbrief

Download onze inspiratiegids
Vraag gratis stalen aan voor je project
Boek jouw gratis advies aan huis
Interesse in een partnership?
Interieuradvies feelunique@home

#liefde voor interieur

een plek waar alles samenkomt

Adresgegevens

Kwachtstraat 2

2260 Westerlo

 

Contacteer ons

info@bdhomedesign.be

0479/72 00 11