Haal de natuur in huis met je gordijnen.

Kies voor duurzame en natuurlijke raamdecoratie

Steeds meer en meer kun je voor je gordijnen & raamdecoratie kiezen voor ECO-vriendelijke materialen.

Stijl je huis met fairtrade en milieuvriendelijke gordijnen die niet alleen een lust voor het oog zijn, maar ook goed zijn voor de planeet en voor ons als mens.

 

Eco-vriendelijk

Waarom duurzame gordijnen?

De meeste gordijnen zijn gemaakt van synthetische stoffen zoals polyester (dat is gemaakt met aardolie) of andere niet-duurzame vezels zoals viscose en rayon (die zijn gemaakt van boompulp en in verband worden gebracht met de ontbossing van bedreigde en oerbossen).

Niet alleen zijn synthetische stoffen en kleurstoffen schadelijk voor het milieu, maar ook voor de menselijke gezondheid (we zijn tenslotte onderdeel van het milieu).

Hoe herken je duurzame gordijnen?

Ten eerste zoek je best naar biologische en low-impact natuurlijke vezels zoals biologisch katoen, linnen en hennep!

Wol & jutte zijn ook een onderdeel van deze natuurlijke materialen.

Maar ook kun je stoffen vinden van gerecycleerde plastiek. (Net zoals fleece).

Ten tweede heb je het best aandacht voor plantaardige kleurstoffen, niet-giftige beitsen (wat de kleurstoffen op de stof zet) en vermijd giftige afwerkingen.

U kunt zien of een product is gemaakt met afwerkingen als de productbeschrijving iets zegt als “kreukvrij” of “vlekbestendig”.

Water- of vlekafstotende producten kunnen PFAS bevatten (ook wel “forever chemicaliën” genoemd omdat ze niet afbreken in het milieu of in je lichaam).

Enkele natuurlijke materialen op een rij

1) Linnen

Het zachte materiaal geeft je interieur een bepaalde nonchalance en luchtigheid. Linnen wordt gemaakt uit vlas en zie je terug in tafelkleden, gordijnen, beddengoed en kussenhoezen. De kreuken zijn kenmerkend bij deze stof dus bespaar jezelf de moeite en strijk deze er niet uit.

2) Wol

Wol geeft je interieur een warme, knusse uitstraling. Van een leuk deken over je zetel of in je fauteuil. 

3) Bamboe

Bamboe is een onderdeel van meer dan 1000 grassoorten. Het materiaal wordt op verschillende manieren bewerkt. Denk maar aan manden, stoelen of lampenkappen. Zelfs meubelen. Het is een duurzaam materiaal omdat het supersnel groeit. Bamboe geeft een natuurlijke maar ook een sfeervolle geheel in je interieur.

 

Tegen verspilling

Bij het maken van houten horizontale jaloezieën is er vaak verspilling bij het op maat snijden van de lamellen. Gelukkig bestaat er dus een manier om houten horizontale jaloezieën te produceren zonder verspilling.

Graag meer info vraag naar onze collectie.

Keuze leveranciers

Ik kies er bewust voor om met leveranciers te werken met een ecologische voetprint nl. geproduceerd in Europa en het liefst zelfs in België.

Met leveranciers die aandacht geven om hun producten te produceren met duurzame en gerecycleerde producten. Zoals o.a. gordijnstoffen, rolgordijndoeken of houten jaloezieën in houtsoorten met het FSC-certificaat.

#liefde voor interieur

een plek waar alles samenkomt

Adresgegevens

Kwachtstraat 2

2260 Westerlo

 

Contacteer ons

info@bdhomedesign

0479/72 00 11