Het kan!

Wat in dit geval een slimme combinatie is, zijn twee stuks raamdecoratie voor je ramen. Daarmee isoleer je snel en sfeervol. Want je voorkomt dat de warmte door de ramen je huis weer uitvliegt. Bespaar dus ook op je energie en kies voor mooie isolatie voor het raam met deze raamdecoratie.

Twee lagen raamdecoratie voor het raam is niet nieuw. Het wordt al jarenlang gedaan voor meer sfeer, betere akoestiek en de ideale mix van een mooie lichtinval overdag en maximale privacy in de avond. Dat daarbij de isolatie ook verbeterde, was een bijkomend voordeel. Maar in tijden als deze wordt dat ineens veel belangrijker. Meer en betere isolatie dus, terwijl het ook nog eens zorgt voor meer sfeer, meer privacy en een aangename akoestiek. De voordelen van dubbele raamdecoratie zijn hetzelfde, maar de (gunstige) impact op de energierekening is vele malen groter!

Twee soorten raamdecoratie samen voor het raam isoleren zo goed doordat er een extra barrière voor het raam komt. Bij dubbel glas is het warmteverlies via de ramen al zo’n 20%, bij enkel glas gaat wel 50% van de warmte in huis naar buiten! Met een dubbele laag raamdecoratie voorkom je dat warmteverlies, waardoor het binnen warmer blijft terwijl je niet extra hoeft te stoken om het warmteverlies te compenseren. Dat merk je in het comfort binnen, maar vooral aan je energierekening!

Enkele mogelijke combinaties

Combinaties in raamdecoratie om beter te isoleren, maak je met bijvoorbeeld: • In-betweens met verduisterende gordijnen • Transparante vouwgordijnen met gevoerde gordijnen • Houten jaloezieën met overgordijnen • Semi-transparante gordijnen met verduisterende rolgordijnen • Duette®Shades of plissés met gordijnen Of een variant op een van deze voorbeelden. Het is sowieso slim om een transparant met een verduisterend raamproduct te combineren. Dan profiteer je maximaal van alle voordelen die de verschillende raamdecoratie je bieden.

Ook overgordijnen of gevoerde gordijnen zijn ideaal als isolatie voor het raam. Hoe dikker de stof, hoe meer ze de warmte binnenhouden en dus goed isoleren. En veel gewone gordijnstoffen kunnen ook gevoerd worden. Is de stof van jouw keuze dus te dun? Vraag dan of het gevoerd kan worden. Wist je dat we zelfs vouwgordijnen kunnen laten voeren?

Meer weten welke mogelijke combinatie er passen bij jouw ramen?

Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.

Groetjes Barbara

#liefde voor interieur

een plek waar alles samenkomt

Adresgegevens

Kwachtstraat 2

2260 Westerlo

 

Contacteer ons

info@bdhomedesign

0479/72 00 11