fbpx

Heb je net die adembenemende linnen gordijnen opgehangen en wil je ervoor zorgen dat ze er altijd stralend uitzien?

Hier zijn enkele eenvoudige maar effectieve tips voor het onderhouden van jouw natuurlijke linnen gordijnen, zodat ze jarenlang hun schoonheid behouden!

 1. Regelmatig stofzuigen
  Gebruik een zachte borstelbevestiging op je stofzuiger om stof en vuil voorzichtig van de gordijnen te verwijderen. Dit helpt om opbouw van vuil te voorkomen en de vezels fris te houden.
 2. Zachte reiniging
  Als je merkt dat je gordijnen wat vuil zijn geworden, geef ze dan een zachte reiniging. Dit kan door ze voorzichtig met de hand te wassen in koud water met een mild wasmiddel. Vermijd wringen om kreuken te voorkomen.
 3. Stomen
  Linnen gordijnen kunnen ook profiteren van af en toe stomen. Dit helpt niet alleen bij het verwijderen van eventuele kreukels, maar ook bij het opfrissen van de stof en het doden van eventuele bacteriën of geuren. Let op bij teveel warmte kunnen de linnen stoffen wat krimpen, dus wees voorzichtig!
 4. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht
  Linnen is gevoelig voor verkleuring door direct zonlicht. Vermijd daarom het plaatsen van je gordijnen in direct zonlicht om vervaging te voorkomen. Indien mogelijk, gebruik voeringen om de gordijnen extra te beschermen.
 5. Professionele reiniging
  Als je linnen gordijnen een grondige reiniging nodig hebben, overweeg dan om ze professioneel te laten reinigen. Dit zorgt voor een diepe reiniging zonder de vezels te beschadigen.
 6. Extra tip
  Laat je goed informeren door de droogkuis zodat er achteraf geen discussies komen wanneer de gordijnen teveel zouden gekrompen zijn bv…

Met deze eenvoudige tips kun je ervoor zorgen dat jouw prachtige linnen gordijnen altijd hun natuurlijke schoonheid behouden en jouw huis blijven verfraaien met hun tijdloze elegantie!

 

Interesse?

Ik geef je graag een overzicht van stoffen beschikbaar, aarzel niet om me te contacteren.

Blijf je graag op de hoogte

Schrijf je in en mis geen nieuwtjes, promo’s, tips en zoveel meer…

We won’t spam