5 fouten die je niet wilt maken bij het kiezen van gordijnen. 

Nieuwe raamdecoratie kan een mooie manier zijn om je interieur op te frissen of af te werken. Op zich is het niet moeilijk om raamdecoratie te vinden, te kopen en te bevestigen, in principe kan iedereen er mee aan de slag.

Toch kun je veel fouten maken bij het kiezen en plaatsen van raamdecoratie. Dit omdat je gewoon iets bent vergeten of omdat je er niet lang genoeg hebt bij stil gestaan welk type gepast zou zijn voor jou raam.

 Ik zet voor jou even de 5 ergste raamdecoratie fouten die je kunt maken op een rijtje.

Fout 1: Geen rekening gehouden met draai-en kipramen

Veel mensen denken dat elk soort raamdecoratie op elk raam past, maar helaas is dit niet waar. Zeker niet wanneer het gaat over draai-en kipramen.

Raamdecoratie met een relatief grote bovenbak (zoals bv. houten jaloezieën) zijn ongeschikt, aangezien deze een draai-en kipramen kunnen blokkeren waardoor deze niet meer open kan.

Kies voor onder andere liever voor een type raamdecoratie die met behulp van eventuele klemsteunen aan het raam kan bevestigd worden. Dit type beweegt mee met het raam en behoud zo zijn effectiviteit. Voorzie dit type van spandraden, deze draden zorgen ervoor dat de raamdecoratie niet gaat klapperen wanneer je het raam open zet.

Een andere optie kan een boorvrijsystreem zijn zoals bv. een EasyClick. D.m.v. een magneetstrip worden deze op de glaslatten bevestigd. Wel rekening houden met de vorm van het raam.

Fout 2: Foute afmetingen genomen

Je hebt jouw favoriete raamdecoratie gekozen en gekocht maar het blijkt dat het niet past. Het lijkt zo eenvoudig maar neem het aan het gebeurt vaker dan je denkt. Voor je overgaat tot bestelling (bv. online ofzo) bekijk je best eerst de technische fiche van het type.

Neem steeds de maten binnen de dagkant en tel erbij wat je nodig hebt om de raamdecoratie te laten overhangen of trek af wat nodig is om het systeem makkelijk in de dagkant te kunnen plaatsen. Zie dat het raam nog open kan!

Fout 3: Verkeerd materiaal gekozen

Hier dien je goed te kijken voor welk type ruimte je raamdecoratie nodig hebt.

Bv. heb je raamdecoratie nodig voor een badkamer? Koop hiervoor geen houten jaloezieën die niet tegen vocht kunnen.

Deze komen helemaal krom te staan. Door het vocht is de kans groot dat het hout gaat werken, waardoor de jaloezie kapot kan gaan. Uitzondering zijn de bamboe houten jaloezieën, deze houtsoort kan tegen vochtige ruimtes.

Fout 4: Slapeloze nachten omdat er toch licht binnen komt

De juiste raamdecoratie kan een cruciale rol spelen in een goede nachtrust. Zeker wanneer je niet kunt slapen met lichtinval. Vermijd daarom jaloezieën, transparante (rol)gordijnen. Er zijn tal van systemen die werken met verduisterende, black-out stoffen. Zelf met eventuele cassettes die ervoor kunnen zorgen dat er geen licht langs de zijkanten, onder-en bovenkanten kan binnen komen.

Fout 5: Te donker binnen, maar ze kunnen niet binnen kijken

We houden er niet van dat iedereen kan binnengluren maar we houden wel van licht. Er zijn tal van oplossingen die beide perfect kunnen combineren. Zoals (semi) transparante rolgordijn, jaloezieën (hout of aluminium), verticale jaloezieën, inbetween gordijnen,… dit zijn enkele voorbeelden waarbij je zowel met de inkijk als het licht kunt gaan ‘spelen’. Zelf bepalen wanneer je welk licht wenst binnen te krijgen zonder dat de privacy moet inboeten.

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie en je wilt geen fouten?

Download hier 5 stappen waar je wel rekening mee dient te houden bij het kiezen van raamdecoratie.

Wil je graag nog een stapje verder gaan?

Vraag een persoonlijk advies aan bij je thuis.

Meer info vind je via deze link.

Heb je vragen of opmerkingen op dit artikel, laat het me weten via info@bdhomedesign.be

Groetjes, Barbara

 

Blijf je graag op de hoogte

Schrijf je in en mis geen nieuwtjes, promo’s, tips en zoveel meer…

We won’t spam