Meestal heb je al gehoord van ergonomie bij jou op kantoor, maar we brengen minstens evenveel uren thuis door. Maar daar staan we er niet zo stil bij. Dat is spijtig want je kunt elke kamer in huis aanpassen om het jou een pak comfortabeler te maken.

Hierbij geef ik je reeds 3 tips die je in je dagelijks leven al mee zult geconfronteerd worden:

Tip 1: Bij het relaxen in de zetel mag de zitbank best ook ergonomisch zijn. Het is belangrijk dat de voeten plat op de grond staan en je knieën in een hoek van 90° graden komen, als je rechtzit. Je armen moeten dezelfde hoek vormen, als je ze op de leuning laat rusten. Voor de rugleuning is een hoek tussen de 95 en 105 graden ideaal en je onderrug moet er goed aansluiten. Voetenbankjes hebben zeker hun nut voor mensen met rugklachten.

Tip 2: TV-kijken: Afmetingen van je TV kun je best bepalen aan de hand van de afstand tot je zetel. Dit is belangrijk om bij stil te staan voor een goede zithouding.
Hier bestaan allerlei formules voor.
Wat ook belangrijk is om bij stil te staan is dat de TV hangt op ooghoogte.
Kijk TV in een ruimte dat goed verlicht is, dat is minder vermoeiend voor je ogen. Zorg dat er steeds een lampje brandt in de buurt van het toestel.

Tip 3: In de slaapkamer zie dat je een matras hebt dat aangepast is aan jouw lichaam. Maar ook een ergonomisch hoofdkussen kan van toepassing zijn. Zo’n kussen ondersteunt je hoofd, nek en bovenste rugwervels. Als je hoofdkussen te hoog of te laag is, kunnen je nekwervels niet in een natuurlijke houding liggen wat overlast kan geven aan je schouders en nek.

Uiteraard blijft het niet bij deze 3 tips. Er zijn nog zoveel andere zaken om op te letten in je woning die goed voor je lichaam zijn.
Zit je met een vraag betreft een specifieke ruimte, stuur me dan een mailtje met je vraag en ik help je héél graag verder.

Mailtje mag je sturen naar info@feeluniqueathome.be.

Groetjes
Barbara