fbpx

Designology

Na het boek met de titel ‘Designology’ gelezen te hebben van Dr. Sally Augustin wist ik dat ik met deze informatie iets moest doen. Het boek zelf is vooral gericht op het wetenschappelijke qua aanpak en inhoud, dus misschien niet direct gericht naar het grote publiek.

Voor iemand zoals ik, die op het gebied van interieurontwerp werkt met een ‘voorliefde’ om dieper te graven in wat er achter de verschillende ontwerp- en levensstijlkeuzes van verschillende mensen zit, voelt dit boek als een échte eyeopener voor mezelf.

Het boek kan in twee hoofddelen worden verdeeld:
De eerste is een kortere uitleg en introductie van omgevingspsychologie. Wat het is en waarom het ertoe doet – in feite kan het u helpen uzelf, uw milieu- en ontwerpbehoeften en keuzes te begrijpen en door dit begrip kunt u de controle over uw fysieke wereld overnemen “om ruimtes te creëren waar u en uw familie en vrienden hun leven kunnen leven beste leven”. Het gaat in op de verschillende elementen hoe je het meest ideale huis voor jezelf kunt creëren, niet alleen over de gebruikelijke ontwerpelementen, zoals kleuren, verlichting, stoffen, enz., maar ook over elementen die niet zo vaak worden besproken.

Het tweede deel is een gedetailleerde beschrijving en uitleg van de 8 interieurtypen – de avonturier, de bewaker, de buitenbeentje, de dynamo, de onderzoeker, de wijze, de maestro en de meester.

How to find your placetype & align your life with design.

Welk interieurstype ben jij?

Deze typologie is eigenlijk een karakterisering van hoe verschillend mensen omgaan met en de ruimte om zich heen definiëren en wat hun ‘aangeboren’ behoeften zijn op het gebied van ontwerp – waarom iemand zich meer aangetrokken voelt tot een open omgeving terwijl iemand anders de voorkeur geeft aan meer gesloten ruimtes.
Het kan een begin zijn of een leidraad zijn in het inrichten van jouw droomhuis.

Ontdek jouw interieurstype

Er bestaat zelfs een korte en snelle test in het boek om erachter te komen wat jouw interieurstype is.

Vervolgens analyseert de omschrijving van elk type jouw voorkeuren van kamer per kamer, hoe een bepaalde kamer qua ontwerp kan voldoen aan de behoeften van een bepaald interieurstype.

“A home should tell a story of who you are and be a collection of what you love”   

Nate Burtur

Mijn aanbod

Feelunique@home

Op zoek naar een interieur dat past bij jouw persoonlijkheid? Bang om verkeerde keuzes te maken? Via een mini-cursus online kom je te weten welk interieurstype jij bent, hoe je je connectie met de natuur kunt herstellen in je woning maar ook hoe je keuzes kunt maken die bij jou passen.

Natuurlijke raamdecoratie

Aangezien raamdecoratie een grote invloed heeft op je interieur in je woning is het toch wel belangrijk om hier even bij stil te staan. Steeds meer gordijnen kunnen geconfectioneerd worden in natuurlijke materialen zoals wol, katoen, linnen maar ook in gerecycleerde stoffen. Benieuwd of je wilt meer weten, ontdek het hier.

#liefde voor interieur

een plek waar alles samenkomt

Partner in BIOPHILIC DESIGN

Nuria Munoz

Founder of Habitarmonia

Adresgegevens

Kwachtstraat 2

2260 Westerlo

 

Contacteer ons

info@feeluniqueathome.be

0479/72 00 11